19, 20, 21 gener 2018

Mànigues amunt! Tornemi Tàndems Artístics – Primavera 2017

   

Falten menys de dos mesos per al cap de setmana del 24-25-26 de març de 2017, el del Tornemi Tàndems Artístics – Primavera 2017.
Entintats, col·lectiu d’escriptors que comissaria l’esdeveniment, porta treballant-hi des del juliol: convocatòria als artistes d’Excèntrica i amics, enviament virtual de les obres als escriptors, publicació dels perfils dels tàndems i creació de continguts per a la web, correcció dels textos, distribució dels mateixos entre els rapsodes i actors, preparació del programa d’activitats, engegar conjuntament amb la Biblioteca SHS el concurs literari infantil, reunions i correus…

Hem entrat ara però, en una nova fase, la feina dels comissaris no és suficient per tirar endavant un festival artístic en el que hi ha implicades prop d’un centenar de persones. Per això, el passat dimecres 8 de febrer, a l’Hostal Fugarolas de Sant Hilari Sacalm, en exposar davant els companys artistes d’Excèntrica la proposta de programa del Tornemi, es van començar a distribuir també les diferents tasques d’organització i gestió de l’esdeveniment, algunes de volada artística o literària i d’altres de més prosaiques, igualment necessàries, com la neteja o tenir cura de la calefacció.

També es va fer la presentació en societat del cartell dels Tàndems Artístics. Tan aviat com els Entintats van tenir clar el nom que posarien a aquest Tornemi, van tenir clar també com havia de ser el cartell i a qui l’encarregarien.  Dolors Torres, artista d’Excèntrica amant de l’obra de Ramon Casas, fa uns anys havia realitzat una reproducció de la coneguda pintura a l’oli “Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem”. A la reinterpretació que ha fet ara Dolors per als Tàndems Artístics, damunt un fons de lletra impresa veiem una parella, home i dona, pedalant en el seu tàndem carregats de pinzells, llibres i papers escrits; art i literatura compartint vehicle i amb un objectiu comú. La cistella del davant plena de flors és una picada d’ullet a la primavera que encetarem just aquells dies.

Mànigues amunt que cada vegada falta menys i la feina és molta!

Seguir a @TornemiArt