19, 20, 21 gener 2018

N’és Sant Hilari Sacalm una bonica vila al bell mig de les Guilleries.

N’és Sant Hilari Sacalm una bonica vila al bell mig de les Guilleries.
A més de presumir d’un entorn preciós i d‘uns vilatans trempats i amables, ho pot fer d’un bédedéu de fonts que ofereixen una aigua puríssima i de moltes altres meravelles, entre les quals destaca un pastisset curiós i llaminer que en diuen «tornemi», i també d’una excepcional afició per l’art i la literatura.
Aquesta dèria artística santhilarienca, té una bella representació en forma d’una entitat de nom «Excèntrica Taller d’Art» i d’un col·lectiu inquiet que s’anomenen «Els entintats». Ells, any rere any, organitzen tot un seguit d’actes encaminats a oferir i promoure el gaudi i la difusió cultural i artística entre el personal del poble i a tota la resta de catalans del món.
Una de les activitats més celebrades llueix el nom del seu cèlebre pastisset. El Tornemi. Enguany arriba a la seva desena edició.
En el Tornemi X, que tindrà lloc aquest proper cap de setmana, una fórmula apassionant combina un seguit d’obres artístiques amb els escrits del col·lectiu «Tarats pels relats» (al qual tinc el goig de pertànyer). Són els «Tàndems artístics». I n’hi ha fins a trenta-vuit.
A cadascuna de les trenta-vuit obres, la parella relataire de cada tàndem, li ha escrit un text recollint allò que li inspirava cada obra. El resultat s’oferirà aquest dissabte amb les obres i la lectura dels escrits amb els autors. Fascinant, oi?
No deixeu passar un altre cap de setmana avorrit. Feu camí cap a les Guilleries, que el Montseny ja es vesteix de primavera i llueix com una núvia. Traieu el nas a l’»Hostal Fugarolas» i gaudiu de tot plegat amb nosaltres. Molarà mil!!

Jesús Soler i Vilaró. https://www.facebook.com/jesus.vilaro

Seguir a @TornemiArt