TORNEMI

El Tornemi és un pastisset individual típic de Sant Hilari, elaborat amb pasta de brioix i farcit de crema. Ens reivindiquem com la pàtria d’aquest llit de crema. En nom del Tornemi s’han fet els millors concursos de la golafreria i, com el seu nom indica, tornar-hi no costa res. És un pastisset que als hilariencs ens torna bojos.

Tornemi és també una festa artística amb ànima Fluxus, multidisciplinar, oberta, participativa, amb inclinacions hedonistes, reivindica l’Art Guiller com la forma genuïna del nostre petit país de fer i sentir l’art. En nom d’aquest pastisset cuinem un sarau artístic on es serveix l’art de manera no elitista, a l’abast de tots i al servei de tots. Convidem de tot grat a la taula a tothom, de lluny i d’aprop i ens obrim a totes les influències que de fora vingueren, doncs volem millorar, col·laborar i intercanviar.

A cada edició del Tornemi  convidem a un artista / creador a donar el tret de sortida i comissariar aquest sarau artístic a partir d’un concepte clau de la seva obra.

El Tornemi s’elabora i executa a Sant Hilari Sacalm

tornemi